Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Våra maskiner

KE Schakt har en för kärnuppdragen väl anpassad maskinpark som sträcker sig i spannet från traktor- och hjulgrävare till bandvagn och specialverktyg för kabel- och linjejobb.

Traktorgrävare

Huddig

Traktorgrävare är en maskintyp som följt med oss sedan start. Idag har vi tre stycken Huddig varav en, extrautrustad med personkorg för linjearbeten. Traktorgrävmaskinerna är i många sammanhang idealiska för de uppdrag vi utöver. Kombinationen av framkomlighet, lyftkapacitet i frontlastaren och framför allt grävaggregatet gör att vi i stor utsträckning löser uppgifter som normalt hade krävt flera maskiner.

Hjulgrävare

Doosan DX165W (17 t) och Wacker Neuson EW100 (10 t)

För uppdrag som kräver kapaciteten i en renodlad grävmaskin men ändå flexibilitet vid förflyttning och minimal markpåverkan, har vi två hjulgrävmaskiner. Den större är en Doosan DX165W som vägar 17 ton samt att vi, vid behov av en nättare och smidigare maskin har en Wacker Neuson EW100 som väger 10 ton.

Bandgrävare

JCB JS130LC (18 t)

För renodlade grävschakter och linjebyggnad i terräng, jobbar vi med vår JCB JS130LC. Denna bandgrävmaskin är en specialbyggd linjemaskin, utrustad med bland annat personkorg, bredare band samt funktion för hantering av stolpar. Förflyttning och etablering sker med egen maskintrailer inom Piteå Kommun.

Bandtraktor

CAT D5M LGP

Vår främsta resurs för volymschakt är en bandtraktor av modell CAT D5M LGP. Denna flyttar vi på egen trailer inom Piteå Kommun och maskinen används främst för avtäckning samt skogsvägsentrentreprenader av olika slag.

Bandvagn

Hägglunds Bandvagn modell BV208

För etablering av vintervägar för timmertransport, förflyttning av egen och uppdragsgivares personal i samband med fältentreprenader samt rekognosering, vintertid använder vi vår Hägglunds BV208 bandvagn. Denna trotjänare har moderniserats vad gäller drivlina och förbrukning samt att vi, i likhet med övriga maskiner, tillämpar löpande underhåll.

Rörtryckning

Tryckluftsdrivet hammarspett

I liket med sjukvårdens “titthålsoperationer” eftersträvar vi lösningar som ger minimal påverkan på ytan. Ett mycket effektivt sätt att etablera kabel under vägar och andra hinder, är med hjälp av vårt lufttrycksdrivna hammarspett. Rördrivning och rörtryckning med schaktfri metod är något vi har stor erfarenhet av och som sparar mycket tid och pengar i jämförelse med att gräva en kabelgrav. Vår utrustning hanterar rördimensionerna 110 samt 50 mm.